Pluinveeweb: Leghennenbedrijf zet Egg Drive in om paasdrukte het hoofd te bieden

08-04-2019
De komende drie weken kunnen klanten bij leghennenbedrijf Briene in Notter (OV) eieren kopen via de Egg Drive. Dit is een drive-thru om de paasdrukte het hoofd te kunnen bieden.

„Sinds korte tijd verkopen we onze eieren via een eigen boerderijwinkel. Aangezien onze oprit wat aan de kleine kant is, geeft dat op drukke momenten een beetje verkeerschaos. Middels een hippe drive-thru proberen we ongelukken te voorkomen", zegt Gerda Briene tegen RTV Oost.

„Aangezien de marges voor ons steeds kleiner worden en we nog maar net boven de kostprijs uitkomen, hebben we een aantal maanden geleden besloten ons product aan huis te verkopen. Op deze manier verdienen we er zelf iets meer aan en heeft de klant een nog verser, en voor hen goedkoper, product", vertelt haar man Johan Briene.

Huisverkoop 2 procent

„We hebben rond de 40.000 kippen, die dagelijks rond de 26.000 eieren leggen, waarvan we 2 procent verkopen via onze boerderijwinkel. Dit moet in de toekomst veel meer worden. Vandaar dat we eind maart een ei-automaat hebben aangeschaft en vanaf morgen gaan werken met de Egg Drive. Origineel en hopelijk gaat het ons iets moois brengen", zegt Gerda. Bekijk de video waarin Gerda en Johan Briene uitleg geven over de Egg Drive op de website van RTV Oost.

 
Tekst: Tom Schotman
 
 

Inloggen op de ledenportal