Pluimveeweb: Fotoserie: mmmEggies delen eieren uit bij Nijmeegse Vierdaagse

17-07-2019
Wandelen is een eitje bij de Vierdaagse van Nijmegen. Met dit motto, delen de mmmEggies, een groep kippenboerinnen die het Nederlandse ei promoot, ook dit jaar weer eieren uit aan de wandelaars.
Alles kleurde roze op woensdag. De welbekende roze gekookte en geverfde eieren en de roze mmmEggie-blouses pasten mooi bij de vele duizenden wandelaars die zich vandaag ook in roze hadden uitgedost.
Blij met een Ei regelde de eieren, Egga Food zorgde voor koken, verven en transport. Ook Alex Janssen, voorzitter Stichting Blij met een Ei, kwam tijdens zijn vakantie mee eieren uitdelen. 'Een fantastisch, positief en vrolijk evenement waar de wandelaars met een blij gezicht een eitje in ontvangst nemen,' zegt de voorzitter.
ZLTO Rijk van Nijmegen organiseert al jaren pauzeplekken; op dinsdag bij melkveebedrijf van Casteren in Wijchen. Wandelaars kunnen even uitrusten, wat eten en drinken en een praatje maken met boeren en tuinders.
De boeren uit de omgeving van Nijmegen laten deze week feestgangers van de Vierdaagsefeesten in het centrum van Nijmegen kennis maken met kringlooplandbouw met als slogan: 'De kringloop van het leven, de boer loopt 'm iedere dag voor u!'
'Het begint rustig maar al snel kwam de grote golf van wandelaars. Die waarderen het eitje zeker,' zegt Mariska Oving, legpluimveehoudster in Odoornerveen. Woensdag haalden 42.691 wandelaars de finish.
Samen met vrijwilligers van ZLTO, gehuld in shirts 'Jouw voedsel, onze passie', voorzien ze de wandelaars van kwark, melk, eieren; allemaal goede eiwitten voor spierherstel. Het was ontzettend druk op de route en er ontstonden zelfs wandelfiles. De eieren waren niet aan te slepen.
De wandelaars waarderen het zakje zout bij de eieren.
 
 

Inloggen op de ledenportal