Pluimveeweb: Nederlandse diervoederfabrieken grootste afnemer duurzame soja RTRS

25-07-2019
Nederlandse diervoederfabrikanten zijn de belangrijkste afnemers van verantwoorde soja in het algemeen en Round Table Responsible Soy (RTRS) in het bijzonder. RTRS-soja is soja waarvoor geen natuurgebieden worden aangetast en er is meer zorg voor de bodem, biodiversiteit en mensenrechten.

Brancheorganisatie Nevedi meldt dit op basis van het RTRS Management Report 2018.
De lijst werd in 2018 aangevoerd door de grotere leden van Nevedi. Ook Nederlandse handelsbedrijven spelen een belangrijke rol, wat blijkt uit plek 2 en 3 wereldwijd voor Cefetra en Groan in deze categorie.

Verduurzaming

Nevedi maakt zich namens haar leden al jaren sterk voor het verduurzamen van de grondstoffen voor de Nederlandse diervoederindustrie. Nationaal en internationaal is Nevedi actief, met collega-brancheorganisaties en ketenpartners om het gebruik van duurzame alternatieven van waardevolle grondstoffen te promoten en versterken.

Een goed voorbeeld hiervan is het gebruik van verantwoorde soja. Zowel in Europa via Fefac – onder andere via de Fefac Soy Sourcing Guidelines – als binnen Nederland (Dutch Soy Platform Initiative) maakt Nevedi zich sterk voor het gebruik van verantwoorde soja.

 
Tekst: Caroline van der Plas
 
 

Inloggen op de ledenportal