Pluimveeweb: Uitslag stelling: Sector moet in hoger beroep in fipronilzaak

05-08-2019
De pluimveesector moet in hoger beroep in de fipronilzaak. Dat vindt twee derde van de stemmers op een stelling op Pluimveeweb.nl.

De pluimveesector verloor woensdag 10 juli de fipronilzaak. De NVWA heeft niet onrechtmatig gehandeld, er is geen sprake van nalatigheid en de uitspraken van de NVWA waren ongelukkig maar niet onrechtmatig. De pluimveesector werd op alle punten in het ongelijk gesteld, oordeelde de rechter.

Pluimveeweb.nl plaatste daarop de stelling ‘Sector moet in hoger beroep in fipronilzaak’ waarop bezoekers konden stemmen. 66,3 procent van de bezoekers stemde ‘Ja, de argumenten van de rechter zijn zwak’. Daarentegen zegt 30,3 procent ‘Nee, hoger beroep is een kansloze missie en kost veel geld.’ De overige 3,4 procent weet het niet. Op de stelling stemden 175 bezoekers van Pluimveeweb.nl. De stelling is daarmee niet representatief voor de hele sector, maar geeft wel een indicatie hoe erover wordt gedacht.

Pas na de vakantie beslissen LTO/NOP en de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) of ze in hoger beroep gaan in de fipronilzaak. De rechter stelde de pluimveesector woensdag 10 juli in het ongelijk. De belangenbehartigers willen de vakantie benutten om de uitspraak grondig bestuderen en gaan dan met de advocaten om tafel om te beoordelen of een hoger beroep zin heeft.

 
Tekst: Tom Schotman
 
 

Inloggen op de ledenportal