Pluimveeweb: mmmEggies verstoppen roze eieren in heel Nederland

07-10-2019
De mmmEggies, kippenboerinnen die het Nederlandse ei promoten, verstoppen aanstaande vrijdag 11 oktober op Wereldeidag grote roze eieren in heel Nederland. De vinder van het ei wint een mooie prijs.

„We verstoppen op de meest onverwachte plekken grote roze eieren. Door heel Nederland, in de stad en op het platteland. Dus kijk de komende dagen goed uit. De eerlijke vinder krijgt een mooie prijs van de mmmEggies”, zegt Carla van de Kruys, legpluimveehoudster in Weert en lid van de wereldeidagcommissie van de mmmEggies. In de aanloop naar Wereldeidag geven de mmmEggies op social media hints over de verstopplaatsen. Wat er in het ei zit, blijft geheim. Na Wereldeidag maken de mmmEggies dit bekend op hun facebookpagina.

De mmmEggies willen met deze actie hiermee het gezonde ei als lekker en betaalbaar voedsel onder de aandacht brengen via „Met eieren zijn veel gevarieerde en lekkere gerechten te maken, zowel voor ontbijt, lunch, diner of als tussendoortje. En elke dag een ei mag,” vertelt Van de Kruys.

Opening in Museum Corpus

Op Wereldeidag, vrijdag 11 oktober 2019, opent stichting Blij met een Ei samen met de mmmEggies, donateurs en sponsors de interactieve tentoonstelling rondom het ei in Museum Corpus in Leiden. Corpus is een interactief museum waar bezoekers een reis door het menselijk lichaam kunnen maken. In de informatieve en interactieve tentoonstelling staat onder andere het ei en het effect van de gezondheid van het ei op het menselijk lichaam centraal.

De mmmEggies, kippenboerinnen die het Nederlandse ei promoten, werken samen met Stichting Blij met een Ei. Stichting Blij met een Ei geeft voorlichting over de legpluimveehouderij en stimuleert de dialoog tussen sector en consument. De mmmEggies promoten het ei richting consument via social media, evenementen en beurzen.

 
 

Inloggen op de ledenportal