Pluimveeweb: Kipster en Lidl komen met legkip-rookworst

04-10-2019
Kipster brengt samen met Lidl Nederland een nieuwe rookworst op de markt. De worst is gemaakt van leghennen en leghanen.

Vanaf donderdag 3 oktober is de worst, met 3-sterren Beter Leven Keurmerk van de Dierenbescherming, verkrijgbaar in alle filialen van Lidl Nederland. Voor de productie van de rookworst wordt zowel het vlees gebruikt van legkippen die op een leeftijd van 20 maanden uit productie gaan als vlees van de haantjes van legrassen. In het concept van Kipster worden de haantjes van legrassen niet direct na uitkomst uit het broedei vergast, maar op een biologisch bedrijf circa 16 weken worden aangehouden voor vleesproductie.

„Als wij de broertjes van onze legkippen niet direct vergassen, maar grootbrengen om op te eten, dan geven we ze een functie in ons voedselsysteem. Per saldo hoeven er dan minder dieren gedood te worden voor onze vleesconsumptie, want een kilo van dit hanenvlees kan een kilo vlees van speciaal hiervoor gefokte dieren vervangen”, zegt Ruud Zanders, directeur van Kipster tegen de Levensmiddelenkrant.

„Onderdeel van Kipster eieren is het vlees. Zo verkopen we niet alleen de eieren maar ook het vlees. We zijn blij dat het ons is gelukt dit vernieuwende artikel dit najaar op te kunnen nemen in ons assortiment”, vertelt Quirine de Weerd, senior manager Corporate Responsibility & Relations bij Lidl.

 
Tekst: Tom Schotman
 
 

Inloggen op de ledenportal