Pluimveeweb: Hugo Bens nieuwe voorzitter Blij met een Ei

15-10-2019
Hugo Bens, leghennenhouder in Haps (NB), wordt de nieuwe voorzitter van Blij met een Ei, de stichting die eierpromotie verzorgt. Hij volgt Alex Janssen op, die de afgelopen vijf jaar Stichting Blij met een Ei met veel enthousiasme en passie nieuw leven in heeft geblazen na de opheffing van het productschap.

Janssen droeg zijn voorzitterschap over aan Bens in Museum Corpus in Oegstgeest (ZH) op Wereldeidag, vrijdag 11 oktober. Janssen en Bens openden daar het educatieve spel van Blij met een Ei in het bijzijn van donateurs, sponsors en mmmEggies.

Interactief ei-spel
Sponsors, donateur pluimveehouders, bestuursleden en mmmEggies openden na hun reis door de mens in het museum het educatieve spel. Bezoekers van het museum Corpus kunnen het eivormige spel spelen en daarbij kennis over eieren, kippen en de gezondheidsvoordelen van het ei testen. De uitdaging is natuurlijk wie de hoogste score haalt. „Samen met de bestuursleden en de mmmEggies hebben we 100 vragen over kippen en eieren bedacht die in het spel zijn opgenomen”, zegt Leon Janssen, voorzitter werkgroep Corpus.

In museum Corpus beleef je in 55 minuten een spectaculaire ´reis door de mens.´ „Dat zie je nergens ter wereld. Je leert hoe een lichaam in elkaar zit, hoe het werkt en hoe je het gezond kunt houden. Natuurlijk kan het ei daaraan bijdragen. Dat dragen we hier graag uit met dit spel", aldus Alex Janssen, die samen met de mmmEggies de overeenkomst met Corpus regelde.

Verstopte eieren
De mmmEggies verstopten in de week voorafgaand aan Wereldeidag in heel Nederland eieren. Op social media werd de actie fanatiek gevolgd wat weer een groter aantal volgers opleverde. De vinders van het ei kregen, na het doorsturen van een foto met het ei, toegangskaarten voor Museum Corpus. „Weer een van de acties van de mmmEggies waarbij het ei bij de consument positief onder de aandacht is gebracht. Ik hoop met een groeiend aantal donateurs en sponsors zodat Blij met een Ei goede activiteiten als Corpus kan blijven doen”, vertelt scheidend voorzitter Alex Janssen die wel als adviseur van de mmmEggies actief blijft.

Lid worden van Blij met een Ei als pluimveehouder kan nu heel makkelijk.

 
 

Inloggen op de ledenportal