Pluimveeweb: Wel 400 burgers aanwezig bij Boer-burger ontbijt

17-10-2019
Zo’n 400 burgers schoven donderdagmorgen in Den Haag aan voor het Boer-burger ontbijt bij de Hofvijver. Het ontbijt is een initiatief van Farmers Defence Force om de Nederlandse burgers ‘te bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun aan de boeren’.

Met broodjes met eieren, shoarma, kaas, ham, beenham, worstjes en karnemelk en andere zuiveldranken werden de burgers door de boeren getrakteerd als compensatie voor de overlast die het boerenprotest woensdag heeft veroorzaakt.

Afgelopen nacht was het rustig op het Malieveld. Van alle honderden trekkers die er woensdagmiddag geparkeerd stonden, waren er ’s nachts nog ongeveer 50 over. Boeren overnachtten op verschillende locaties in de stad. ’s Morgens kwamen opnieuw boeren met trekkers aangereden om te helpen bij het Boer-burger ontbijt.

De meeste boeren die donderdagmorgen bij het ontbijt zijn, kijken met een goed gevoel op de actie van woensdag. Die was wat deelname van boeren betreft groter dan de protestactie die 1 oktober op het Malieveld plaatsvond. Ze zijn blij dat de actie rustig is verlopen in grote saamhorigheid en dat de sfeer goed was. Boeren hebben het gevoel dat de burgers achter hen staan. Ze vinden het wel kwalijk dat minister Schouten zich woensdag niet heeft laten zien.

Later meer over de afloop van de protestactie gisteren in Bilthoven en Den Haag.

Tekst: Seb van Dijk

 
Tekst: Stefan Buning
 
 

Inloggen op de ledenportal