Pluimveeweb: LTO/NOP corrigeert richtprijzen eieren

03-12-2019
LTO/NOP heeft zondag de NOP-richtprijzen voor NOP scharrel 2.0 bruin en wit, en de industrienotering voor witte kooi-eieren van de afgelopen drie weken gecorrigeerd nadat LTO/NOP afgelopen vrijdagmiddag constateerde dat er een fout zat in de berekening van de prijzen.

LTO/NOP kwam achter de fout door een vraag vanuit de markt of de prijzen van S-eieren juist wel juist waren. Na een grondige analyse bleek dat in de betreffende weken een oude waarde in de berekening was blijven staan. Hierdoor waren in de weken 47 en 48 bijna alle prijzen niet juist, in week 46 ging het om ruim de helft van de prijzen. Het ging om enkele centen per ei. NOP-secretaris Ernest Bokkers geeft aan dat een dergelijke fout zich niet eerder heeft voorgedaan.

LTO/NOP maakt iedere vrijdagmorgen de NOP richtprijs 2.0 industrienotering voor kooi-eieren (een kilogram-notering) en voor witte en bruine scharreleieren (een gram-notering) bekend. Op basis van deze noteringen verkopen veel leghennenhouders hun eieren aan een pakstation.

Bekijk hier de NOP richtprijzen scharrel 2.0 voor bruine en witte eieren in week 46, week 47 en week 48.

 
Tekst: Tom Schotman
 
 

Inloggen op de ledenportal