Pluimveeweb: Leghennenhoudster Jolanda Kieftenbeld voorzitter LTO Salland

03-02-2020
Leghennenhoudster Jolanda Kieftenbeld wordt de nieuwe voorzitter van LTO Salland. De afdeling Salland van landbouworganisatie LTO Noord krijgt daardoor een driemanschap als voorzitter.

De huidige interim-duovoorzitters Rudie Haarman (Bathmen) en Marcel Strijtveen (Lierderholthuis) krijgen versterking van Kieftenbeld. In maart moet het voorstel op de algemene ledenvergadering officieel worden. Op papier zal Jolanda Kieftenbeld de functie van voorzitter hebben en haar twee collega’s die van vice-voorzitters, maar in de dagelijkse praktijk wordt het voorzitterschap door drieën gedeeld.

Kieftenbeld is ook al vanaf het begin betrokken bij Team Agro NL dat zich inzet voor betere communicatie en PR voor de Nederlandse landbouw. Op dit moment is zij secretaris van het bestuur. „Dat ga ik komende tijd langzaam afbouwen. Mijn hart ligt toch net iets meer bij deze streek en bij LTO Salland. Bovendien, belangenbehartiging voor de landbouw is in deze tijd belangrijker dan ooit. Burgers horen van alles over stikstof, energietransitie en noem maar op, maar begrijpen lang niet altijd wat of waarom we als landbouw iets doen. Ik blijf wel betrokken bij de ‘mmmEggies’, een groep boerinnen in heel Nederland die de pluimveesector promoot. Dat vind ik geweldig leuk om te doen.”

Lees het complete artikel op de regionale agrarische nieuwssite www.vee-en-gewas.nl.

 
Tekst: Lauk Bouhuijzen
 
 

Inloggen op de ledenportal