Weertdegekste: Plannen voor stadsboerderij in Weert

05-02-2020

Petra en Math Lemmers, eigenaren van Lemmers Food Group, willen de leegstaande locatie van het bedrijf aan de Koenderstraat in Weert herontwikkelen tot stadsboerderij. De eerste ideeën zijn deze week met de buurtbewoners besproken tijdens een informatiebijeenkomst.

Modern kleinschalig gemengd bedrijf

Het plan is om in de nieuwe stadsboerderij, genaamd Stadsboerderij Hushoven, een streekmarkt te openen waar consumenten hun verse streekproducten, rechtstreeks bij de boer, kunnen kopen. De stadsboerderij biedt ook ruimte aan een zorgboerderij, (kook)workshops en educatie. Binnen de reeds bestaande gebouwen worden legkippen, vleeskuikens en vleesvarkens op een kleinschalige en diervriendelijke manier gehuisvest. Daarnaast wordt er op het terrein een fruitboomgaard aangelegd van circa 2.000 fruitbomen.

Ontmoetingsplaats

Met Stadsboerderij Hushoven willen de initiatiefnemers laten zien hoe een modern boerenbedrijf eruit kan zien. De boerderij wordt een ontmoetingsplaats waar transparantie en herkomst van gezonde voeding de rode draad vormen. Het is een plek waar mensen landbouw kunnen ervaren, meemaken, proeven, leren en ervan kunnen genieten.

Informatiebijeenkomst

Tijdens de informatiebijeenkomst voor 35 buurtgenoten werd positief op het plan gereageerd. Door de buurtbewoners werd ook opgeroepen om onderzoek te doen naar de verkeerssituatie in de straat. Deze oproep wordt meegenomen in de plannen. Het plan wordt nu verder uitgewerkt en voorgelegd bij de gemeente. Afhankelijk van de procedures die doorlopen moeten worden, is het streven dat de stadsboerderij tussen eind 2020 en medio 2021 gerealiseerd is.

Meer info volgt via: http://stadsboerderijhushoven.nl/

 
 

Inloggen op de ledenportal