Boerderij: Ontkenning in zaak brandstichting kippenschuren

27-02-2020
Een 27-jarige man uit Hoogezand ontkent dat hij afgelopen zomer met opzet twee kippenschuren in het Groningse Kiel-Windeweer in brand heeft gestoken. Dat zei hij donderdag in de rechtbank in Groningen.

 

De man zegt zich niks van de brand te kunnen herinneren. Hij was in de nacht van 7 juli 2019 naar een schuurfeest geweest in Zuidlaarderveen. “Ik weet nog dat ik ’s ochtends wakker werd in een weiland.” Het gat in zijn geheugen moet zijn veroorzaakt door drank, vermoedt de man.

Bij de brand kwamen 100.000 kuikens om. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de man een naast een schuur geparkeerde bestelauto in vlam gezet om dit te bereiken.

Niet tegen de bio-industrie

Op camerabeelden van het vleeskuikenbedrijf is te zien hoe de man het vuur aansteekt. Toen de politie dreigde die video openbaar te maken, meldde hij zich. Bij de politie heeft de man verklaard dat de achterdeuren van de bestelauto openstonden en er doeken op de grond lagen. De doeken had hij aangestoken. Volgens de man was er geen aanleiding. Zo houdt hij niet van vuur, is hij niet tegen de bio-industrie en was er geen conflict met het bedrijf, aldus de 27-jarige man.

 

Gerelateerde tags:

 
 

Inloggen op de ledenportal