Pluimveeweb: Duitse supermarkt toont ware prijs van voedsel, naast verkoopprijs

25-09-2020
De Duitse supermarkt Penny laat sinds deze maand op schapkaartjes de werkelijke prijs van voedsel zien, als de milieu- en klimaatkosten zijn meegerekend. Vlees zou zo bijvoorbeeld 188 procent duurder zijn, sla en aardappels 20 tot 30 procent en kaas 88 procent.

Klanten van de Duitse supermarktketen zien tegenwoordig twee prijskaartjes in de winkel. De hogere prijs hoeven ze niet te betalen, maar ze worden zich er wel van bewust gemaakt van de werkelijke verkoopprijs als milieu- en klimaatkosten zouden zijn opgenomen in de verkoopprijs.

Import

Dat de prijzen in de supermarkt veel lager zijn dan de werkelijke prijzen, heeft deels te maken met de import van goedkope producten uit het buitenland. Daarnaast worden ook de (maatschappelijke) kosten op het gebied van dierenwelzijn en milieu, die boeren en tuinders moeten maken voor een kilo product vaak niet meegenomen in de prijs.

Met de actie wil Penny consumenten bewuster maken van de prijs van voedsel en hoopt dat die consument in de toekomst bereid is meer te betalen.

 
 

Inloggen op de ledenportal