Boerderij: Agrifirm komt met managementprogramma voor leghennen

30-09-2020

Agrifirm heeft een eigen digitaal koppelmanagement programma voor leghennen ontwikkeld: PoultyNext Layers.

Het managementprogramma komt in de plaats van het programma Legmanager van Agrovision. Veel legpluimveehouders werken hiermee en ook veevoerleveranciers zoals Agrifirm gebruiken data uit dat programma. Omdat Legmanager gaat stoppen, besloot Agrifirm een eigen programma te laten maken. Het programma PoultryNext broilers, dat Agrifirm enkele jaren geleden voor vleeskuikens heeft laten ontwikkelen, vormde de basis voor het managementprogramma voor de leghennen.

Een digitale omgeving
Met de komst van PoultryNext Layers voorziet Agrifirm zijn klanten via één digitale omgeving van al hun bedrijfsinformatie. Niet alleen orders en facturen, maar ook technische resultaten zijn via dezelfde online omgeving toegankelijk.

Technisch en financiële voorspellingen
Het programma, dat Agrifirm vorige week lanceerde, bevat nu nog alleen de basis-functionaliteiten, maar het wordt elke veertien dagen uitgebreid met nieuwe functies. “Allerlei intelligentietoepassingen die de data optimaal laten werken voor de pluimveehouder”, aldus Gertjan Rooijakkers, accountmanager legpluimvee bij Agrifirm. Zo moet het later dit jaar mogelijk zijn om zowel technisch als financieel voorspellingen te doen. Bijvoorbeeld hoe de bedrijfsresultaten eruit zullen zien als een pluimveehouder overschakelt naar een andere voerlijn,

Benchmark
Gebruikers van PoultryNext Layers kunnen dag- of weekregistraties invoeren via hun mobiele telefoon. Ze kunnen in het programma zien hoe koppels het doen ten opzichte van eerdere koppels op hun bedrijf en hoe ze presteren ten opzichte van de norm of in vergelijking met anonieme collega-Agrifirm-pluimveehouders of benchmarken met landelijke data die via andere systemen beschikbaar zijn. Agrifirm wisselt hiervoor data uit met het programma Lay-Insight van Porfyrio. Mits pluimveehouders daar toestemming voor geven.

 
 

Inloggen op de ledenportal