Pluimveeweb: Bestuurswisseling mmmEggies

23-10-2020
Rianne Bens en Carla van de Kruys hebben afscheid genomen van het bestuur van de mmmEggies. Legpuimveehoudsters Janita Rohaan en Lian Ingenbleek volgen hen op.

Op de bestuursvergadering van de mmmEggies is afscheid genomen van Rianne Bens en Carla van de Kruys. Rianne Bens, legpluimveehoudster uit Haps (NB), was een van de vijf mmmEggies van het eerste uur op het Pluimveesymposium in mei 2014. Zij was als voormalig secretaris van Stichting Blij met een Ei een van de verbindende krachten tussen de mmmEggies en Blij met een Ei en voerde ook de secretariaatswerkzaamheden voor de mmmEggies punctueel uit.

Carla van de Kruys, legpluimveehoudster in Weert (L) is mmmEggie sinds december 2014 en was binnen het bestuur de drijvende kracht in de werkgroep consument en organiseerde beurzen, Vierdaagse en de acties op Wereld Ei dag.

Janita Rohaan, legpluimveehoudster in Enter (Ov) neemt binnen het bestuur de secretariaatswerkzaamheden over. Lian Ingenbleek, legpluimveehoudster in Rijkevoort (NB), is het tweede nieuwe bestuurslid en zij neemt onder andere de organisatie van het uitdelen van de roze eieren tijdens de Vierdaagse van Nijmegen op zich.

Digitale mmmEggieweek
„In maart is de mmmEggiedag vanwege Covid-19 niet doorgegaan en helaas hebben we de mmmEggiedag van 24 oktober ook af moeten zeggen. Op die dagen praten we bij en sparren we over nieuwe ideeën. Aspirant mmmEggies komen dan de sfeer proeven”, zegt Petra Smits, voorzitter mmmEggies.

Het afgelopen jaar hebben een aantal nieuwe mmmEggies zich aangemeld. „Als alternatief hebben we nu dus een digitale mmmEggieweek gehouden. Elke dag een mailtje met informatie over de mmmEggies, hoe we alles organiseren en wat we doen en een presentje op zaterdag voor alle vrijwillige hulp. Legpluimveehoudsters die mee willen doen zijn altijd welkom op de volgende mmmEggiedag en kunnen nu ook contact met ons op te nemen”, aldus de voorzitter. Op de site wordt elke mmmEggie voorgesteld en kun je zien waar ze vandaan komen.

De mmmEggies werken samen met Stichting Blij met een Ei voor de promotie van het Nederlandse ei en de legpluimveesector. Pluimveehouders kunnen donateur worden en bedrijven sponsor. Hiermee financiert Blij met een Ei materialen en activiteiten die de vrijwilligers uitvoeren.

 
 

Inloggen op de ledenportal