Boerderij: Stabiele eiermarkt heeft bodem bereikt

13-08-2021

Sinds 11 juni ging er iedere week wat af van de NOP-prijzen voor bruine en witte scharreleieren van 62-63 gram. Deze week werd de bodem bereikt.

Op de eiermarkt is sprake van voorzichtig positivisme. Het laagste punt is bereikt. De markt beweegt zich in horizontale richting en stabiliseert zich. Het einde van de vakantieperiode is in zicht. De algehele verwachting is dat dit de eierconsumptie ten goede komt, zeker vanaf week 34.

Vraag naar eieren trekt aan
De afzet richting supermarkten lijkt er nu al wat gunstiger uit te zien. Met deze aantrekkende vraag zit er zeker lucht in de huidige noteringen. Met het einde van de traditionele zomerdip is er van euforie op de markt echter nog geen sprake.

De NOP-prijzen voor bruine en witte scharreleieren in de lichtste gewichtsklassen dalen deze week enkele centen. De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren van 62-63 gram blijft met € 6,42 per 100 eieren op hetzelfde niveau als vorige week. Witte scharreleieren van 62-63 gram blijven staan op € 5,70. Het is voor het eerst sinds twee maanden dat de NOP-prijzen van bruine en witte scharreleieren van 62-63 gram niet dalen.


De prijzen van bruine scharreleieren in de zwaarste gewichtsklassen blijven ook op niveau. Zware witte eieren van 72-73 gram noteren met € 6,39 per 100 eieren 6 cent lager dan vorige week.

Prognose: stabiele markt, prijshoudend.

 
 

Inloggen op de ledenportal