Pluimveeweb: Deel het nationaal ei onderzoek 2021

02-10-2021
Eieren: ze zitten bomvol goede voedingsstoffen en je kunt er vreselijk veel mee. In de aanloop van Wereld Ei dag voert de website eieiei.nl een nationaal ei onderzoek uit. Blij met een Ei is blij met het onderzoek; er zijn namelijk geen nationale consumptiecijfers bekend in Nederland.

Eieiei.nl is een informatieve site over eieren, recepten, weetjes en handige foodhacks. In de aanloop van Wereld Ei dag heeft de site een nationaal ei onderzoek geplaatst. Geïnteresseerden kunnen die invullen. „Je kunt veel met een ei: Bakken, koken of pocheren natuurlijk. Je gebruikt ze voor een quiche, cake of cloud egg: de mogelijkheden zijn eindeloos. Wij zijn dan ook benieuwd naar hoe jij je ei het liefste eet (en meer)”, schrijft eieiei.nl.

Interessante informatie
Hugo Bens, voorzitter Stichting Blij met een Ei en legpluimveehouder in Haps is blij met het onderzoek. „Vroeger hadden we informatie over consumptie van eieren via het Productschap. Dat hebben we helaas niet meer. Het is mooi om te weten hoe veel eieren mensen eten, waar ze hun eieren kopen en hoe ze het eitje het liefst eten.”

De voorzitter van Blij met een Ei hoopt dat legpluimveesector op een of andere manier gezamenlijk proactief data gaat kopen van bijvoorbeeld Gfk of consumentenpanels. „Het is toch raar dat de omringende landen Duitsland, België en ook Verenigd Koninkrijk en Denemarken deze cijfers wel hebben en wij als Nederlandse legpluimveesector niet?”

De enquête kan ingevuld worden tot en met 5 oktober. De uitslag volgt op Wereld Ei dag vrijdag 8 oktober. Onder de inzenders verloot eieiei.nl een Bol.com bon van 20 euro. Bens: „Vul zelf de enquête in en deel het bericht; hoe meer cijfers hoe betrouwbaarder de informatie.”

Klik hier naar de enquête.

 
 

Inloggen op de ledenportal