Boerderij: Eierprijzen stabiliseren

08-05-2015

PLUIMVEEHOUDERIJ
Doetinchem - De scharrelnoteringen zijn deze week praktisch stabiel gebleven. De signalen uit de markt zijn redelijk positief.

De vraag uit de retail trekt wat aan met het oog op de komende Hemelvaartsdag en het lange weekend dat er aan vast wordt geknoopt. De kans op een omslag waarbij de prijzen weer gaan stijgen wordt echter niet groot geacht. Er wordt op de kooi-noteringen gewezen, die de afgelopen weken toch nog steeds iets inleveren. In Europa zijn het de kooieieren die het meest worden geproduceerd en de notering van die eieren wordt toch gezien als dé indicator voor de hele markt.

Toch zijn er ontwikkelingen in de wereld die op lange termijn van belang zijn. De vogelgriep in Amerika en Mexico kan zorgen voor verschuivingen in de wereldmarktsituatie, waarvan ook de Nederlandse sector zou kunnen profiteren. Die effecten zijn echter pas na de zomer te verwachten.

Een punt waar zo hier en daar ook zorg over is in de eierhandel is dat pluimveehouders geneigd zijn hun kippen erg lang aan te houden. Het gevolg is dat er veel eieren van matige kwaliteit in de markt zijn, die een drukkend effect hebben op de eierprijzen.

Prognose: stabilisering

door SAKE MOESKER 8 mei 2015

 
 

Inloggen op de ledenportal