Pluimveeweb: Nieuwkomer start met vrije uitloop hennen

04-11-2016

Reinhard Limp bouwde in het Duitse Neugnadenfeld vlak over de Nederlandse grens bij het Drentse Coevorden een nieuwe stal voor 39.683 vrije uitloop hennen. De akkerbouwer voorziet een goede toekomst voor Freiland hennen in Duitsland. „Steeds meer consumenten in Duitsland kopen vrije uitloop eieren en Duitsland is voor 65 procent zelfvoorzienend in Freilandeieren.”

Limp houdt dinsdag 8 november van 13.00 tot 17.00 uur een open dag voor sectorgenoten en burgers op hun pluimveebedrijf aan de Männeäckerweg 30 in het Duitse Neugnadenfeld vlak over de Nederlandse grens bij het Drentse Coevorden.

Limp voorziet een betere toekomst voor Freiland- dan voor scharrelhuisvesting omdat steeds meer consumenten voor vrije uitloop eieren kiezen. Biologisch zag hij niet zitten. Dat paste bovendien minder goed op zijn erf. „We hebben 16 hectare uitloop, dat is ruim voldoende voor Freiland, maar te weinig voor biologisch. Ook moet ik voor biologisch overal stukken gaas tussen zetten omdat niet alle 39.683 hennen van één en dezelfde uitloop gebruik mogen maken. Dat zag ik niet zitten.”

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal