Boerderij: Brit kan niet om transgeen gevoerde kip heen

13-04-2013

Londen - De grootste Britse supermarkt Tesco stapt na elf jaar af van het principe om geen kip, kippevlees of eieren van met transgene soja gevoerde kippen te verkopen.

"Dat is ons in feite opgelegd door de boeren en leveranciers die ons vertellen dat het steeds moeilijker is om soja te vinden dat niet transgeen is gemanipuleerd."

Tesco en andere Britse winkels mijden transgene producten, ingrediënten en dergelijke omdat de consument daar niet aan wil. Onderzoeken hebben herhaaldelijk aangetoond dat Britten liever geen transgene voeding, ook wel aangeduid als 'Frankenstein food', voorgezet krijgen. Maar Tesco zegt nu dat principe niet meer vol te kunnen houden. "De laatste weken hebben onze Britse kip- en eierleveranciers ons verteld dat het steeds moeilijker is om te garanderen dat hun producten volledig transgeen-vrij zijn. Soja is de beste bron voor proteïne om vee mee te voeren. Maar omdat sojaverbouwers zich steeds meer tot transgeen wenden, is er minder niet-transgeen beschikbaar."

De supermarkt voegt daar aan toe dat de 'transgene herkomst' niet als zodanig op de verpakking vermeld zal worden. Volgens het winkelbedrijf kunnen consumenten die anti-transgeen blijven altijd nog bij de biologische producten terecht.

door Ruud Peijs 13 apr 2013  

 
 

Inloggen op de ledenportal