Boerderij: 'Fraude schadelijk voor hele sector'

14-05-2013

Epe/Heteren - De fraude met scharrel- en uitloopeieren waarbij enkele pluimveehouders meer hennen hebben opgezet dan wat hun certificaat toestaat is schadelijk voor de hele sector. Dat zegt Jan Willem Lagerweij, voorzitter kring leg van LTO/NOP.

Wij nemen er afstand van en hopen dat de hele sector er van leert", aldus Lagerweij. "Dit soort schandalen is schadelijk voor het imago van de hele sector", zegt Lagerweij. "Een imago waaraan we juist hard werken met allerlei acties in de vorm van open dagen en dergelijke."

Milder in zijn uitlating is voorzitter Gert Jan Oplaat van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders, NVP. Hij noemde de uitingen van het Openbaar Ministerie van afgelopen maandag niet correct. "Het Openbaar ministerie ging zijn boekje te buiten door meteen zo'n negatief beeld te schetsen, terwijl de rechter nog moet oordelen."

De NOS suggereerde maandag dat deze zaak het topje van een ijsberg zou zijn en dat er mogelijk nog meer wordt gefraudeerd. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit wil op de vraag of zij nog meer van dergelijke zaken in onderzoek heeft geen uitspraken doen.

door Sake Moesker 14 mei 2013

 

 
 

Inloggen op de ledenportal