PPE Persinfo: Consument besteedt record bedrag aan eieren

09-09-2013

Nederlandse huishoudens hebben in de eerste helft van dit jaar een recordbedrag van 109 miljoen euro aan eieren uitgegeven. Eieren worden gezond gevonden en staan nu op de 3e plek van gezonde producten. Steeds meer consumenten vinden dat je vaker een eitje kan eten.

Dit blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksbureau GfK dat in opdracht van het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) het aankoopgedrag van de consument in kaart brengt.

De besteding aan eieren steeg doordat huishoudens meer eieren kochten en daar gemiddeld ook een hogere prijs voor betaalden. In de eerste helft van dit jaar werd 13,5 % méér geld aan eieren besteed dan in dezelfde periode in 2011. De consumptie steeg in totaal met 6%.

Er is ook naar de verschillende productgroepen gekeken. De consumptie van vrije-uitloop eieren steeg met 56,7%, biologische eieren met 12,5% en scharreleieren met 5,1%. De marges voor pluimveehouders staan nog wel onder druk door hoge voerprijzen en lage opbrengstprijzen door een te groot aanbod.

Kijk op www.eiloveyou.nl voor lekkere recepten en informatie over de goede voedingswaarde van eieren.

NADERE INFORMATIE

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Menno de Gruijter, tel (079) 363 43 24 of 06 54 740 727 of mdegruijter@pve.nl.

Geplaatst op 9 september 2013

 

 
 

Inloggen op de ledenportal