AgriHolland: Dijksma stelt Deskundigengroep dierziekten in

23-09-2013

Staatssecretaris Dijksma van Economisch Zaken (EZ) de Deskundigengroep dierziekten ingesteld, die tot taak heeft de minister van EZ te adviseren over de preventie en bestrijding van dierziekten. De deskundigengroep brengt zowel gevraagd als ongevraagd schriftelijk advies uit aan de minister, via de Chief Veterinary Officer van het directoraal-generaal voor Agro van het Ministerie van Economische Zaken (CVO).

Deze deskundigengroep is een vervolg op vier deskundigengroepen, te weten:

  • de deskundigengroep inzake de preventie en bestrijding van Newcastle Disease en Aviaire Influenza
  • de deskundigengroep inzake de preventie en bestrijding van Mond- en klauwzeer, Bluetonge en Runderpest
  • de deskundigengroep inzake de preventie en bestrijding van klassieke varkenspest, Afrikaanse varkenspest en SVD (blaasjesziekte)
  • de deskundigengroep inzake de preventie en bestrijding van ziekten bij paardachtigen.


De deskundigengroep bestaat uit een voorzitter en ten minste 15 en ten hoogste 25 andere leden. De voorzitter en de andere leden worden door de minister benoemd voor een periode van 4 jaar. De voorzitter en de andere leden kunnen door de minister worden geschorst en ontslagen. De leden brengen op persoonlijke titel hun kennis en ervaring in en treden niet op als vertegenwoordiger van een specifieke belangengroep. De deskundigengroep kan zich laten bijstaan door een of meer gastdeskundigen.

Zie voor de samenstelling van de Deskundigengroep dierziekten de site van de Staatscourant.

bron: Staatscourant, 23/09/13

Copyright ©2013 AgriHolland B.V.

 

 
 

Inloggen op de ledenportal