Pluimveeweb: ‘Vul de hygiënescan in’

01-10-2015

Avined vraagt pluimveehouders de hygiënescan voor hun bedrijf in te vullen.

Vogelgriep is een onvoorspelbare dreiging. Nu de vogeltrek begint, neemt de dreiging weer toe. Goede hygiëne op uw bedrijf helpt om de kans op een besmetting te verkleinen. Ondanks een goede bedrijfsvoering is er toch vaak nog iets te verbeteren”, schrijft Avined in een nieuwsbericht op haar website.

Avined heeft een online vragenlijst ontwikkeld waarmee een pluimveehouder zijn of haar eigen bedrijfsvoering kan beoordelen. „Vul de hygiëne scan nu in en beoordeel zelf welke verbeteringen u kunt doorvoeren.”

Met de hygiënescan heeft een pluimveehouder een hulpmiddel om kritisch naar zijn of haar eigen bedrijf te kijken. De uitkomsten worden meegenomen bij de evaluatie van het bedrijfsgezondheidsplan van een pluimveehouder.

Risico’s verder verkleinen

Recent is een epidemiologische analyse verschenen van de hoogpathogene uitbraak in november vorig jaar. Ondanks dat hygiëne op de bedrijven over het algemeen goed voor elkaar was, zijn risico’s op insleep verder te verkleinen.

De hygiënescan is opgenomen in het Koppel Informatiesysteem Pluimveehouderij (KIP), waar pluimveehouders koppelverplaatsingen melden. Een pluimveehouder vindt de hygiënescan rechtsboven in het hoofdmenu in het KIP.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met AVINED, Alex Spieker - 030-7555016 | aspieker@avined.nl

Tekst:Tom Schotman & Avined

 
 

Inloggen op de ledenportal