Pluimveeweb: 'Wat een opluchting dat bedrijf weer vrijgegeven is'

09-08-2017

Leghennenhouder Jacco Wisserhof uit Rhenen (UT) is zeer opgelucht dat hij sinds dinsdagmiddag 8 augustus de eieren uit stal 1 en 3 weer leveren. De NVWA belde hem daar dinsdagmiddag over op.

Sinds donderdag 27 juli was het bedrijf van Jacco en zijn vrouw Renske geblokkeerd door de NVWA. In één van hun drie stallen had ChickFriend bloedluizen bestreden en is het fipronilgehalte in de eieren te hoog. In de andere twee stallen niet. Maar doordat het fipronilgehalte in de eieren van één stal te hoog is, zat zijn hele bedrijf van donderdag 27 juli tot dinsdagmiddag 8 augustus op slot.

Nu het bedrijf is vrijgegeven door de NVWA kan Wisserhof de eieren van stal 1 en 3 weer laten ophalen voor de verkoop. „Iets wat altijd volstrekt normaal was, is voor ons nu een wonder! En ook de eierautomaat mag weer worden gevuld”, schrijft hij op Facebook.

De Utrechtse leghennenhouder verzorgt deze week @Boerburgertweet. Via @Boerburgertweet communiceert hij via Twitter en Facebook met Nederlandse burgers over de gang van zaken op hun bedrijf.

‘We kunnen nu verder’

„De eieren van stal 1 en 3 die er nog staan moeten nog wachten op monsteruitslagen. Die verwacht ik heel snel nu. Maar we kunnen nu verder. Eindelijk! Ons gebed is verhoord! Nu hopen dat de andere gebeden ook worden verhoord van onze collega-kippenboeren. De heftruck is vandaag bij ons weer opgehaald en gaat door naar de volgende getroffen pluimveehouder. Bakken eieren lossen naar de destructor. Het blijft moeilijk, ook als het om collega’s gaat.”

Wisserhof liet afgelopen maandag 7 augustus al weten dat hij de hennen in de door fipronil getroffen stal gaat ruien omdat zijn hennen nog jong zijn en ze een relatief kleine overschrijding van de grenswaarde van fipronil hebben. Daardoor is de kans van slagen volgens hem groot.

Volg leghennenhouder Jacco Wisserhof deze week via Twitter en Facebook.

Tekst:Jacco Wisserhof

 
 

Inloggen op de ledenportal