Pluimveeweb: Samen StrEiden voor het Nederlandse Ei

23-08-2017

Met de actie Schouder aan Schouder StrEiden voor het Nederlandse Ei willen LTO/NOP, NVP, Stichting Blij met een Ei en de mmmEggies met zoveel mogelijk pluimveehouders naar Den Haag naar het algemeen overleg over fipronil in eieren van de vaste Kamercommissie voor Economische Zaken.

Donderdag 24 augustus tussen 10.30 -13.30 uur is er een Algemeen Overleg gepland van de vaste kamer commissie EZ met de verantwoordelijke bewindslieden. Het is van belang te laten zien dat de fipronil crisis velen raakt en dat de sector steun verwacht van de overheid. Het debat is vrij toegankelijk en te volgen vanaf de publieke tribune in de Thorbeckezaal. Het meebrengen van een id is noodzakelijk voor toegang tot de Tweede Kamer.

Landbouwwoordvoerders
De landbouwwoordvoerders zijn terug gekomen van het zomerreces voor dit debat. Woensdag hebben sectorvertegenwoordigers overleg met Van Dam waar steun voor de gedupeerde bedrijven ook op de agenda staat.

Deel actie
Namens de organisatoren heeft Alex Janssen, voorzitter Blij met een Ei heeft een facebook-evenement aangemaakt en vraagt dit zoveel mogelijk te delen via deze link.

Voorafgaand aan het overleg delen de mmmEggies en legpluimveehouders roze gekookte eieren en doosjes eieren uit aan politici en publiek. „We willen laten zien dat veel familiebedrijven, en dus hele gezinnen, getroffen zijn door deze crisis. We hopen op veel belangstelling en een goed debat,” zegt Alex Janssen.

Gratis eieren uitdelen is altijd nog beter en goedkoper dan volkomen veilig voedsel laten vernietigen. De boodschap is dat boeren niet boos zijn op burgers maar op de overheid. De aanpak door de overheid had veel beter gekund.

Tekst:Monique van Loon

 
 

Inloggen op de ledenportal