Pluimveeweb: Eindbedrag BIG Challenge ruim 1,2 miljoen euro

08-10-2017

Met een eindbedrag van 1.252.983 euro op de teller heeft BIG Challenge een bijdrage van twaalf procent geleverd aan de opbrengst van Alpe d’HuZes 2017. In totaal leverde het goede doel 10.381.912 euro op. Nog niet eerder was de bijdrage van BIG Challenge procentueel zo groot.

De totale bijdrage van BIG Challenge aan Alpe d’HuZes over de periode 2009-2017 steeg met de bijdrage van dit jaar naar ruim 7,6 miljoen euro. Voor KWF Kankerbestrijding is BIG Challenge daarmee opnieuw de op twee na grootste fondsenwerver.

2018: jubileum-editie
In 2018 gaat BIG Challenge - farmers against cancer - voor de tiende keer deelnemen aan Alpe d’HuZes. De afgelopen negen edities hebben in totaal al bijna dertienhonderd mensen met BIG Challenge aan Alpe d’HuZes deelgenomen. BIG Challenge hoopt dat in 2018 opnieuw veel mensen uit de agrarische sector zich samen met BIG Challenge voor KWF Kankerbestrijding willen inzetten.

Daarmee maken zij extra onderzoek mogelijk, dat er voor kan zorgen dat mensen op termijn niet meer dood hoeven te gaan aan kanker, maar met kanker oud kunnen worden. Bij al die acties wordt uiteraard ook met trots het ‘echte’ verhaal van de agrarische sector verteld. Belangstellenden voor BIG Challenge kunnen zich aanmelden.

Tekst:Rosanne van Schriek & BIG Challenge

 
 

Inloggen op de ledenportal