Pluimveeweb: Nederland exporteert de meeste eieren

16-10-2017

Binnen de EU exporteert Nederland meer eieren dan elke andere lidstaat. Dat rapporteert Eurostat, het statistische bureau van de Europese Unie, op basis van de cijfers van 2016.

In totaal bedroeg de waarde van de intra-EU-export (de export van lidstaten naar andere lidstaten) 866 miljoen euro. €347 miljoen daarvan bedroeg Nederlandse export. Ons land bleef daarmee Polen (met €181 miljoen euro), Duitsland (met €135 miljoen) en België (€51 miljoen) ver voor.

Het overgrote deel van onze eieren, voor een waarde van 295 miljoen euro, gaat naar Duitsland. België is op afstand de tweede exportbestemming, met 29 miljoen euro, en Zwitserland staat verrassend derde. Met een totale exportwaarde van 21 miljoen euro blijft het onder nadere Frankrijk (met €7 miljoen) , Italië (met €4 miljoen) en Groot-Brittannië (met €4 miljoen) ver voor.

Aan de andere kant is Nederland ook een van de grootste importeurs van eieren. Ons land importeerde voor €176 miljoen aan eieren, en kwam daarmee op een tweede plaats na Duitsland, dat voor€ 269 miljoen aan eieren importeerde, en voor de €58 miljoen van België.

Tekst:Wim van Gruisen

 
 

Inloggen op de ledenportal