Pluimveeweb: 'Carola Schouten minister van Landbouw met eigen ministerie'

18-10-2017

ChristenUnie-onderhandelaar Carola Schouten wordt volgens De Telegraaf de nieuwe minister van Landbouw in het kabinet Rutte III. Dat meldt het dagblad op basis van bronnen.

Ook zou Schouten een eigen ministerie van Landbouw krijgen. In eerste instantie zou de minister van Landbouw onder het ministerie van Economische Zaken vallen, maar de ChristenUnie (CU) wilde graag een eigen ministerie met een eigen begroting. Daarmee komt het aantal ministeries op twaalf.

Gisteren werd al bekend dat Schouten vicepremier wordt in het Kabinet Rutte III. De 40-jarige Schouten zit sinds 2011 in de Tweede Kamer voor de CU. Daar kreeg ze het woordvoerderschap over hoger onderwijs, justitie, economie en innovatie, financiën en pensioenen. Daarvoor was ze beleidsmedewerker werk en inkomen bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Of Schouten daadwerkelijk de minister van Landbouw wordt, zal komende dagen moeten uitwijzen. Zo noemde NOS gisteren nog de naam van Andries Heidema, burgemeester van Deventer, als mogelijke minister van Landbouw namens de ChristenUnie. Heidema studeerde aan de landbouwuniversiteit Wageningen en werkte onder meer als projectmanager bij het toenmalige ministerie van VROM.

Tekst:Sjouke Jacobsen

 
 

Inloggen op de ledenportal