Pluimveeweb: Oekraïne wil tafeleieren naar Europa brengen

26-10-2017

De Oekraïense eierproducent Ovostar Union wil in oktober de eerste Oekraïense tafeleieren naar Europa brengen. Dat maakte het bedrijf onlangs bekend.

Dochteronderneming Yasensvit (de merknaam waaronder Ovostar tafeleieren vermarkt) is opgenomen als eierpakstation in de korte lijst van ondernemingen uit Oekraïne die eieren en eiproducten naar Europa mogen exporteren. 

De import van Oekraïense eierproducten nam dit jaar sterk af. Nu ze tafeleieren gaan exporteren naar Europa, kan daar wellicht verandering in komen, zeker als de huidige Europese eierprijzen in rekening worden gebracht. Dat schrijft het Vlaamse Pluimvee Actueel in haar wekelijkse nieuwsbrief. 

Legbatterijen
De doosjes moeten wel gelabeld worden met het land van herkomst erop en ook met de vermelding dat de houderijvorm niet overeenstemt met de Europese normen. Europese leghennenhouders zijn absoluut niet blij met deze ontwikkeling. De eieren voldoen volgens Europese leghennenhouders niet aan de Europese standaarden en zouden nog geproduceerd worden in legbatterijen die al sinds 2012 verboden zijn in Europa.

 
 

Inloggen op de ledenportal