Boerderij: Eieren blijven zeer goed gevraagd

03-11-2017

De eierprijzen blijven stijgen, hoewel dat niet meer overal het geval lijkt te zijn.

Op de spotmarkt waren eieren afgelopen week naar verluidt iets minder duur. Al zijn de spotprijzen nog erg hoog, ze lijken het hoogtepunt te zijn gepasseerd. Of dit een voorbode is voor de vaste noteringen, is moeilijk te zeggen. Er wordt namelijk flink aan de eieren getrokken.

Tekort aan grondstof
Het tekort aan de grondstof voor veel voedingsmiddelen zal niet direct verdwenen zijn. Hierdoor wordt al gesproken over gewijzigde receptuur voor diverse producten. Het zijn buitengewone omstandigheden die de industrie naar buitengewone oplossingen laat zoeken. Ook wordt product uit derde landen geïmporteerd, iets wat erop kan wijzen dat het hoogtepunt van de vaste noteringen op z’n minst in zicht komt.

Alleen hogere noteringen
Tot nu toe zijn er echter alleen hogere, vaste noteringen te melden. Witte scharreleieren en kooi-eieren van 62/63 gram werden 37 cent duurder. De NOP-notering voor 100 stuks van deze eieren staat op € 11,32. Ook bij de bruine scharreleieren ging de prijs omhoog. Voor 100 bruine scharreleieren in dezelfde gewichtsklasse wordt een NOP2.0-notering gemeld van € 11,64.

Prognose: hogere prijzen.

 
 

Inloggen op de ledenportal