Boerderij: Eiermarkt vindt rust op hoog niveau

24-11-2017

Scharreleieren blijven goed gevraagd. Zeker nu de pakstations met de voorbereidingen voor Kerst zijn begonnen. Daarnaast vraagt ook de industrie nog wat.

Dat zie je terug in kleine prijsstijgingen bij de meeste gewichten, alleen de lichte scharreleieren gaan iets terug in prijs. De prijsbodem bij scharreleieren lijkt goed hard te zijn. De verwachting is dan ook dat de prijzen nog wel tot Pasen flink hoog zullen blijven.

Kooi-eieren omlaag
Bij kooi-eieren gaan de noteringen omlaag. Niet zo hard als verwacht, maar toch. Het hoge prijsniveau met name in Frankrijk lijkt de boel in Nederland ook enigszins in de benen te houden. Maar de prijsbodem bij kooi-eieren is wat broos.

Ook bij de witte scharreleieren worden prijsdalingen opgetekend. En, hoewel de noteringen voor kooi-eieren niet hard zakken, ontstaat er toch wat verschil tussen de prijzen voor witte scharreleieren en kooi-eieren. Een groter verschil zou echter een beter beeld van de markt weergeven.

Al met al zijn de prijswijzigingen niet heel groot. Het is een goede afspiegeling van een markt die iets van rust gevonden lijkt te hebben. De NOP2.0-notering voor bruine scharreleieren van 62/63 gram gaat voor 100 stuks met 6 cent omhoog naar € 11,89. Voor witte scharreleieren met hetzelfde gewicht zakte de notering met 2 cent naar € 11,22, terwijl de prijs voor kooi-eieren in die gewichtsklasse met 4 cent daalde naar € 11,20.

Prognose: kooi prijsdruk, bruine scharrel stabiel

 
 

Inloggen op de ledenportal