Pluimveeweb: Vervoersverbod Biddinghuizen ingetrokken

09-01-2018

Het vervoersverbod dat werd ingesteld rond het eendenbedrijf in Biddinghuizen waar 8 december een zeer besmettelijke variant van vogelgriep is geconstateerd, is met ingang van dinsdag 9 januari 2018 ingetrokken. Er gelden sinds dinsdag 9 januari geen beperkingen meer voor het vervoer van levend pluimvee, eieren, pluimveemest, gebruikt strooisel, andere dieren en dierlijke producten afkomstig van bedrijven met commercieel gehouden gevogelte.

Ook een aantal landelijke maatregelen tegen de verspreiding van vogelgriep wordt versoepeld. Het gaat om het verplichte klinisch onderzoek voorafgaand aan het vervoer van pluimvee naar een pluimveebedrijf. Ook het klinisch onderzoek van eenden en kalkoenen die bij een slachthuis worden aangeboden, is niet langer verplicht. Het verplichte één-op-één vervoer van pluimvee tussen commerciële pluimveebedrijven wordt ingetrokken. Dit geldt ook voor het één-op-één vervoer van eenden en kalkoenen naar het slachthuis.

De overige landelijke maatregelen tegen de vogelgriep, zoals de ophok- en afschermplicht, blijven van kracht. Dat maakte het ministerie van LNV maandag 8 januari bekend.

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal