Pluimveeweb: Team Agro NL presenteert zich op Grüne Woche in Berlijn

18-01-2018

De boeren en boerinnen van Team Agro NL staan van 18 tot en met 21 januari op de Grüne Woche in Berlijn. De groep heeft een eigen plek gekregen op de grootste landbouwconsumentenbeurs van Europa.

De boeren die meegaan zullen het gesprek aangaan met burgers, om te praten over de verbindingen tussen de boer en de burger. Niet geheel toevallig delen de ondernemers van Team Agro NL hamburgers uit. De zogenoemde boer(en)burgers zijn gemaakt van varkensvlees, afkomstig van varkenshouder Erik Stegink van Piggy’s Palace in Bathmen. Hij is één van de initiatiefnemers van Team Agro NL.

Presenteren
Team Agro NL heeft er bewust voor gekozen om zich te presenteren op de beurs in Berlijn. „De Grüne Woche is daar een uitstekende plek voor, omdat politiek, media, beleidsmakers van de ministeries van Landbouw en Economische Zaken/Klimaat én landbouwminister Carola Schouten deze dag allemaal aanwezig zijn”, aldus Caroline van der Plas van Team Agro NL.

Betere beeldvorming
Naast de politiek, wil Team Agro NL zich ook richten op Nederlandse bedrijven uit de agrarische sector. „Team Agro NL  wil graag samenwerken met de hele sector voor promotie van de gehele Nederlandse land- en tuinbouw”, zegt Van der Plas. „Wij willen daarover met bedrijven in gesprek om te kijken wat wij samen met hen kunnen doen voor een betere beeldvorming van de agrarische sector.” De boeren en boerinnen zijn te vinden op het Holland Paviljoen op de Grüne Woche.

Tekst:Erin Veenink

 
 

Inloggen op de ledenportal