Pluimveeweb: 'Uitleg geven is taak van sector'

02-02-2018

Uitleg aan burgers geven over het reilen en zeilen in de pluimveehouderij is een taak van de sector. Dat zegt Nicky Corts. Ze houdt samen met haar man Conrad 12.000 biologische leghennen in het Drentse Havelte.

Corts groeide op in een rijtjeswoning in Het Gooi. Tegenwoordig neemt ze het voortouw in de promotie binnen de agrarische sector. Mede daardoor is de leghennenhoudster uit Havelte genomineerd voor de Vrouw in de Media Award 2017.

Tot en met 4 februari kan er op Nicky gestemd worden, via de website nickypent.nl. De winnaressen van de verkiezing zullen in de tweede week van februari bekend worden gemaakt.

Uitgebreid verhaal in Veldpost

Corts brengt de meeste uurtjes van de dag door op kantoor. „Ik probeer vanaf ’s ochtends half zes aan mijn site te werken”, zegt zij. „Om acht uur ga ik naar de kippen en ga ik eieren afdraaien. Daarna zit ik vanaf een uur of elf weer op mijn kantoor.”

Lees het uitgebreide persoonlijke verhaal van Nicky Corts aanstaande zaterdag 3 februari in Veldpost. Klik hier om een gratis proefnummer voor dit agrarische vakblad aan te vragen.

Tekst:Erin Veenink

 
 

Inloggen op de ledenportal