Pluimveeweb: Pluimveehoudster Nicky Corts wint Vrouw in de Media Award

07-02-2018

De biologische pluimveehoudster Nicky Corts is uitgeroepen tot Vrouw in de Media van 2017 in provincie Drenthe.

De biologische pluimveehoudster Nicky Corts is uitgeroepen tot Vrouw in de Media van 2017 in provincie Drenthe. De boerin uit Havelte werd genomineerd voor de award, door de organisatie Vaker in de Media en sprekersbureau Zij Spreekt.

Met 60 procent van de stemmen won Corts overtuigend. Ze kwam het afgelopen jaar in de landelijke media, omdat zij collega’s tijdens de fipronilcrisis een hart onder de riem stak. „Als je je op dat moment niet laat horen, dan zet je een heel verkeerd beeld neer”, zei Corts eerder in een interview met Veldpost. „Je kan je stil houden, maar dan gaan er allerlei dingen rondzingen.” Varkenshouder Sabine Grobbink, uit Barger-Compascuum eindigde met 17 procent van de stemmen op de tweede plaats.

Inmiddels is ze met haar blogs, boek, coachtraject én businesspresentaties uitgegroeid tot communicatiespecialiste, die anderen helpt bij promotie. „Ik coach mannen en vrouwen, maar je merkt dat toch vooral de vrouwen moeite hebben met het zoeken van aandacht voor hun bedrijf.” Want volgens Corts is het wel belangrijk, dat ook vrouwen naar voren treden, bijvoorbeeld in de media. „Vrouwen die gaan ondernemen moeten zichtbaar worden, maar ze zijn vaak te bescheiden en vinden het eng. Als je dan ook niet zo gevraagd wordt, dan wordt het gewoon heel erg lastig.”

Tekst:Erin Veenink

 
 

Inloggen op de ledenportal