Pluimveeweb: Uitstel in fipronil-rechtszaak

08-02-2018

De rechtbank heeft de NVWA zes weken uitstel gegund in de fipronil-rechtzaak. Dit bericht de NVP. Die heeft, samen met LTO en 120 pluimveebedrijven, de NVWA gedagvaard.

De belangenbehartigers stellen dat de NVWA verschillende malen heeft verzuimd actie te ondernemen toen ze melding kreeg van fipronil in eieren. Bovendien heeft de plaatsvervangend inspecteur-generaal in een uitzending in Nieuwsuur de kwestie onnodig opgeblazen. Als de NVWA tijdig en adequaat had opgetreden, stellen de organisaties, zou ChickFriend veel eerder zijn stilgelegd en was er niet zo’n grote schade ontstaan. Zij eisen daarom dat de NVWA de schade vergoed die pluimveehouders hebben opgelopen.

Die zaak had deze maand voor de rechter moeten komen. Maar de rechtbank heeft de regering nu eenmalig zes weken uitstel gegund. Op 29 maart moet de landsadvocaat een antwoord geven op de eis die in de dagvaarding is gesteld. De NVP is niet verrast; in een reactie op hun website stelt de vakbond dat dit uitstel te verwachten viel.

De dagvaarding is te lezen op de website van de NVP.

Tekst:Wim van Gruisen

 
 

Inloggen op de ledenportal