Pluimveeweb: Honderd dagen minister Carola Schouten

10-02-2018

Carola Schouten is nu honderd dagen in functie als minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. In die tijd lijkt ze zich te ontwikkelen tot de crimefighter die Ivo Opstelten en Fred Teeven in het vorige kabinet nooit zijn geworden. Ze krijgt alom waardering, maar heeft nog geen tijd gehad om een eigen beleid te voeren

Het kabinet-Rutte III is een goede honderd dagen geleden van start gegaan en Carola Schouten is al net zo lang minister van LNV. Een verademing, vonden veel boeren. Een eigen minister, eentje met landbouwervaring bovendien, na anderhalf jaar Martijn van Dam en in totaal meer dan vier jaar PvdA-staatssecretarissen voor de landbouw. En bovendien met een regeerakkoord dat veel aandacht schenkt aan die landbouw.


In haar eerste honderd dagen heeft de minister vooral moeten reageren op incidenten. Schouten was koud twee weken minister toen de verhalen over mestfraude naar buiten kwamen. Daarna volgden berichten over bermfraude, een afwijzing van pulskorvisserij door het Europees Parlement en de kalverfraude. Ondertussen mag ze in Brussel de derogatie redden en de Nederlandse standpunten inzake glyfosaat, fipronil en de hervorming van het GLB verdedigen. Er zijn ministers en staatssecretarissen geweest met een minder roerige start.

Lees het volledige artikel in de Veldpost, Agraaf, Stal&Akker en Vee&Gewas van zaterdag 10 februari.

Tekst:Wim van Gruisen

 
 

Inloggen op de ledenportal