Pluimveeweb: Gezocht: Innovaties voor en door pluimveehouders

13-02-2018

De organisatie van het Pluimvee Symposium is net als eerdere jaren op zoek naar innovaties voor de pluimveesector. De jury zoekt naar innovaties van pluimveehouders die een inspirerend voorbeeld zijn voor collega-ondernemers. Dat kunnen door pluimveehouders zelfontwikkelde vernieuwingen zijn, maar ook innovaties die samen met het bedrijfsleven tot stand zijn gekomen.

De jury ziet innovaties zeer breed: van marktconcept tot strooiselbehandeling, van samenwerkingsvorm tot ketenintegratie. Iedere innovatie die bijdraagt aan een positieve ontwikkeling van de pluimveesector maakt kans om te winnen. Het moeten voorbeelden zijn waar de pluimveesector verder mee aan de slag kan. Goede innovaties kunnen natuurlijk ook slimme combinaties van ‘oude dingen’ zijn.

Vorig jaar won de leghennenstal voor onderwijs en onderzoek van Aeres Hogeschool Dronten de Innovatieprijs Leg en won Young Poultry People de Innovatieprijs Vlees. Young Poultry People is een initiatief van zes jonge gepassioneerde vleespluimveehouders die richting burgers een positief imago van de vleespluimveesector willen neerzetten door wekelijks meerdere video’s van vleespluimveehouders op Facebook en Instagram te plaatsen.

De bezoekers van het Pluimvee Symposium op woensdag 16 en donderdag 17 mei in Eersel bepalen wie er wint. Aanmelden van innovaties kan tot en met 5 april via www.pluimveeweb.nl.

 

Tekst:Robert Ellenkamp

 
 

Inloggen op de ledenportal