Pluimveeweb: Blij met een Ei bereikt 250.000 kinderen

20-03-2018

Stichting Blij met een Ei heeft de afgelopen weken 250.000 kinderen op 3.500 basisscholen bereikt met informatie over het ei en de kip. Doel is om met Pasen extra aandacht aan het ei en de kip te geven. Daarvoor is naast de informatiepagina’s een Paasquiz ontwikkeld die docenten in de les kunnen behandelen.

Dat maakte Blij met een Ei dinsdag 20 maart bekend. „Elke basisschool kan gebruik maken van de quiz”, vertelt voorzitter Alex Janssen van stichting Blij met een Ei. „Dit is een leuke manier om te testen wat de kinderen weten van kippen en eieren. Via de platformen kidsweek en samsam.net kan iedereen de quiz doen. Het lespakket is te downloaden op de site of te bestellen bij Blij met een Ei.”

„Stichting Blij met een Ei had echt al super mooi lesmateriaal dat goed bij de belevingswereld van kinderen past. Het was dus helemaal niet ingewikkeld hier een leuke ‘quiz’ bij te maken. Om dit met Pasen te doen was een hele logische match aangezien het bij de actualiteit van onze kranten, Kidsweek en Samsam, past”, zegt Joris Van Roemburg, commercieel directeur van Uitgeverij Young & Connected.

„Kinderen kunnen een foto van hun paasontbijt opsturen naar scholen@yandc.nl en daarmee een excursie naar een eierboerderij winnen”, vertelt Janssen. 

Lespakketten
Stichting Blij met een Ei heeft in 2017 nieuwe lespakketten ontwikkeld. Het lespakket is te downloaden of te bestellen op Blijmeteenei.nl. Voor de bovenbouw van het basisonderwijs bestaat het lespakket uit een magazine met feiten, leuke weetjes en opdrachten met antwoordblad. Voor de onderbouw een voorleesboek ‘Kijken in het kippenhok’ en een prikplaat op A3 formaat voor in een kijkdoos.

Alles met de insteek om kinderen van jongs af aan goed voor te lichten over kippen en eieren en de gezondheid van eieren uit te leggen. „Mooi lesmateriaal met de echte feiten en informatie over kippen en eieren. Zowel op papier als digitaal te downloaden voor gebruik op digibord. De lespakketten worden gratis verzonden aan scholen en leden pluimveehouders.”

„We hebben als Stichting Blij met een Ei een flinke investering gedaan om het educatieve karakter van de stichting te benadrukken. Met deze actie bereiken we 3.500 basisscholen en ruim 15.000 leerkrachten”, zegt Janssen. Stichting Blij met een Ei is een initiatief vanuit de legpluimveesector en geeft voorlichting over eieren en de legpluimveehouderij in Nederland en stimuleert de dialoog tussen producent en consument.

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal