Pluimveeweb: 200 miljoen eieren teruggeroepen in de VS

16-04-2018

maandag 16 april 2018

Het Amerikaanse bedrijf Rose Acre Farms Hyde County heeft uit angst voor een salmonella uitbraak 206 miljoen eieren terug geroepen. Dat maakte de Amerikaanse voedselautoriteit FDA onlangs bekend. Het is de grootste terugroepingsactie van eieren in Amerika sinds 2010. De eieren werden verdeeld in negen Amerikaanse staten en konden gelinkt worden aan 22 gevallen van salmonella veroorzaakt door het micro-organisme Salmonella Braenderup.

Het getroffen bedrijf riep de eieren vrijwillig terug en lastte ook een productiepauze in, schrijft het Vlaams infocentrum land- en tuinbouw (Vilt). Intussen publiceerde de FDA de lotnummers van de besmette eieren en spoorde de Amerikaanse consumenten aan om de eieren meteen weg te gooien en eventueel gecontamineerd keukengerei grondig te reinigen.

„De Hyde County Farm heeft nooit eerder eieren moeten terugroepen en heeft ook nog nooit een veiligheidsovertreding begaan”, zo klinkt het bij het bedrijf. Rose Acre Farms’ Hyde County huisvest 3 miljoen leghennen, goed voor een dagelijkse productie van 2,3 miljoen eieren.

Tekst:Tom Schotman & Vlaams infocentrum land- en tuinbouw

 
 

Inloggen op de ledenportal