Pluimveeweb: Marketing? Just do it!

27-04-2018

Eersel, vrijdag 27 april 2018

Eieren zijn een fantastisch product, maar het ontbreekt de pluimveeketen aan voldoende initiatief om het product ei goed in de markt te zetten. Daar zijn ideeën en kansen genoeg voor, stelt Olivier Wegloop.

Olivier Wegloop is één van de inleiders tijdens het Pluimvee Symposium op 17 mei in Eersel. Zijn bureau werkte voor merken als Coca Cola, Unilever en Douwe Egberts. Verder kijkt hij de laatste jaren met extra belangstelling naar de legsector, omdat hij mede eigenaar is van Kipster.

In de maatschappij ziet hij een empathie-patroon dat toeneemt als het gaat om dierenwelzijn en dierrechten. „Dat wordt niet meer teruggedraaid en roept de vraag op wat je daarmee gaat doen als pluimveehouder. Datzelfde geldt voor de toenemende aandacht voor milieu. Dat wordt ook sterker. Het beïnvloedt de keuze die retailers en consumenten maken. Hoe ga je daar als pluimveehouder mee om?”

Volgens Wegloop gaat het niet zozeer om de inhoud van het ei, maar om welke positie die inneemt in het voedsellandschap. Daar zal de marketing van de sector zich ook op moeten richten.
 
Bekijk de symposiumpagina voor meer informatie en het aanmelden. Deelname voor pluimveehouders is gratis.

Tekst:Robert Ellenkamp

 
 

Inloggen op de ledenportal