Pluimveeweb: Happy Chicken Farm groeit door cijfermatig ondernemen

11-05-2018

Spier, vrijdag 11 mei 2018

Frank de Ronde startte 23 jaar geleden met een klein leghennenbedrijf, vergrootte en moderniseerde die in 2006 en begon vanaf 2008 hard te groeien. Inmiddels bestaat zijn Happy Chicken Farm uit zeven bedrijven met ca. 240.000 leghennen, waarvan 140.000 vrije uitloop. „Vanuit een visie gericht op continuïteit heb ik bewust ingezet op groei in met name het vrije uitloopsegment”, zegt De Ronde.

Frank de Ronde is één van de inleiders tijdens het Pluimvee Symposium op 17 mei in Eersel. Op zes van zijn zeven bedrijven lopen de hennen buiten. Niet alle bedrijven zijn in eigendom, door onderscheid te maken tussen eigendom en exploitatie ontstaat er een win/win voor hem en de eigenaar.

Om de toenemende complexiteit in het managen van meerdere locaties beheersbaar te houden, heeft hij een eigen dashboard laten bouwen waar de belangrijkste data van zijn leghennen, water- en voerverbruik etcetera continue worden bijgewerkt. Bij de belangrijkste parameters heeft hij een bandbreedte ingesteld. Ligt een waarde daar buiten dan krijgt hij een email en onderneemt hij actie. Op basis van die data stuurt hij zijn personeel aan.

De Ronde heeft geen familiebedrijf met vermogen achter zich staan. Bij alle investeringen was derhalve de voorspelbaarheid op basis van een (financiële) track record elke keer de sleutel om plannen gefinancierd te krijgen.
 
Bekijk de symposiumpagina voor meer informatie en het aanmelden. Deelname voor pluimveehouders is gratis.

Tekst:Robert Ellenkamp

 
 

Inloggen op de ledenportal