Pluimveeweb: Rechtszaak over fipronilschade tegen NVWA pas in 2019

31-05-2018

Den Haag, woensdag 30 mei 2018
aangepast: donderdag 31 mei 2018

De rechtszaak die LTO Nederland vanwege de fipronilschade heeft aangespannen tegen de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) wordt pas begin 2019 behandeld. Dat heeft de rechtbank in Den Haag besloten.

LTO Nederland acht de NVWA mede verantwoordelijk voor schade die pluimveehouders leden als gevolg van de fipronilaffaire omdat de NVWA de sector pas in juli vorig jaar informeerde terwijl het in november 2016 al de eerste signalen binnenkreeg.

Voor de termijn van de zitting houdt de rechtbank de periode januari – april 2019 aan. Dan vindt de inhoudelijke behandeling plaats van de dagvaarding die LTO Nederland met een aantal pluimveehouders en de NVP heeft aangespannen tegen de NVWA.

De dagvaarding is begin december 2017 naar de rechtbank gestuurd. Daarin is gesteld dat de NVWA nalatig en onzorgvuldig gehandeld heeft en dat NVWA de enorme schade ten gevolge van fipronil had kunnen voorkomen. Helaas zijn er tot op de dag van vandaag nog pluimveehouders die gevolgen ondervinden van de fipronilaffaire.

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal