Boerderij: Kooi-eiprijzen blijven stijgen

15-06-2018

In de eierhandel stijgen de noteringen voor kooi-eieren bijna wekelijks met een kwartje.

Ook deze week ging de prijs met zo’n 25 cent omhoog. De invloed van de prijsontwikkeling in Frankrijk blijft goed voelbaar. In het land is de vraag groot en wordt het aanbod minder, omdat momenteel veel stallen worden omgebouwd.

Prijsstijgingen kleiner
De vraag uit de verwerkende industrie blijft redelijk. Prijsdalingen bij kooi-eieren lijken dan ook uitgesloten. Of de prijzen zullen blijven stijgen, is echter zeer de vraag. Eventuele prijsstijgingen worden naar alle waarschijnlijkheid kleiner.

Vraag en aanbod scharreleieren
Bij scharreleieren zijn vraag en aanbod beter in evenwicht. De noteringen laten dan ook weinig wijzigingen optekenen. Lichte eieren worden marginaal goedkoper en voor de zwaardere eieren gaat de notering iets omhoog. Het flinke aantal hennen dat wordt geslacht, begint zo te zien wat invloed op de prijzen te krijgen.

De NOP2.0-richtprijs voor 100 bruine scharreleieren van 62/63 gram is met 1 cent gestegen naar € 6,06. Witte scharreleieren werden 2 cent goedkoper: € 5,77. De NOP-richtprijs voor kooi-eieren ging dus met een kwartje omhoog en staat nu op € 4,77.

Prognose: stabiel.

 
 

Inloggen op de ledenportal