Pluimveeweb: Jan Brok aangesteld als coördinator NVPSB

02-07-2018

Enter, maandag 2 juli 2018

Jan Brok gaat per direct aan de slag als Coördinator van de NVPSB als 24/7 aanspreekpunt. Hij pakt diverse dossiers en taken omtrent voedselveiligheid, personeelspoblematiek en vang-, transport- en slachterijschade in de pluimveeketen op.

De leden van de Nederlandse Vereniging van Pluimvee Service Bedrijven (NVPSB) hebben 27 juni 2018 in de Algemene Leden Vergadering besloten om Jan Brok als Coördinator voor de NVPSB in te zetten.

Urgente thema’s
Het bestuur is van mening dat de NVPSB in de huidige tijd, beter tot zijn recht kan komen met een coördinator die de bestuursleden gaat ontlasten. Jan Brok is als eerste aanspreekpunt 24/7 bereikbaar voor alle verenigingszaken en mede-afgevaardigde van de NVPSB. Daarnaast pakt Jan verschillende urgente dossiers en taken op:

  1. Voedselveiligheid in de pluimveeketen (reiniging, ontsmetting, ongedierte incl. bloedluis)
  2. Personeelsproblematiek bij vangbedrijven pluimvee
  3. Problematiek van vang-, transport- en slachterijschade

De bestuursleden van de NVPSP hebben zelf allemaal pluimveeservicebedrijven en zijn concullega’s. „In praktijk moeten zij zaken oppakken als ze zelf druk zijn. Ik ben nu het eerste aanspreekpunt en kan zaken direct oppakken. Een voedselveiligheidschandaal, zoals de fipronilcrisis, kan elk moment toeslaan. Het is belangrijk dat we als sector georganiseerd zijn zodat we kunnen meepraten over maatregelen”, aldus Jan Brok.

Leden werven
De NVPSP bestaat sinds 1995. Gezien de ontwikkelingen van de laatste jaren is een meer slagvaardige vereniging vereist  om zelf zaken op te pakken en te zorgen voor overleg met diverse instanties zodat de richtlijnen praktisch en uitvoerbaar zijn.

De vereniging telt nu een twintigtal leden.  NVPSB gaat de komende tijd actief nieuwe leden werven onder alle IKB-PSB gecertificeerde pluimveeservicebedrijven. Het register IKB PSB bedrijven bevat een vijftigtal bedrijven. „Ons doel is om meer leden te werven en op de volgende vergadering in oktober een groot aantal nieuwe leden te verwelkomen om samen verdere plannen te maken”, aldus de nieuwe coördinator.

Jan Brok
Jan Brok is opgegroeid op een pluimveebedrijf en was actief pluimveehouder tot 2008. Vanaf mei 2017 is hij zelfstandig adviseur in de pluimveehouderij en blijft hij dit ook doen naast deze taak. Daarvoor was de heer Brok 13 jaar secretaris bij de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders.

Pluimveeservicebedrijven die lid willen worden of meer informatie willen, kunnen contact opnemen met Jan Brok tel. 06 - 12843814.

Tekst:Monique van Loon

 
 

Inloggen op de ledenportal