Pluimveeweb: Afvallen is een eitje

01-07-2018

zondag 1 juli 2018

Met slogans als 'afvallen is een eitje, EInergiebron, Vitamientje en EInergiebom, zet Ter Heerdt kuikens en hennen het ei in een positief daglicht. 'We hebben weinig aan promotie van onze kip in ons dorp maar meer aan de promotie van het ei.'

Dat zegt Chiel ter Heerdt, directeur van Ter Heerdt kuikens en hennen. Ze hebben een reeks promotiedoeken laten maken en wisselen die elke drie maanden op de muur van het kantoor en bij de broederij.

Ei promoten
Het kantoor, een voormalig Rabobank gebouw, ligt aan een redelijk drukke weg en de broederij naast een drukke fietsroute. „Het doel achter onze campagne is om legpluimveesector maar met name het ei in een positief daglicht te zetten en te laten zien hoe enorm gezond een ei is. We hebben namelijk weinig aan promotie van onze kip en bedrijf hier in het dorp maar meer aan deze manier van promotie dachten wij”, vertelt Chiel ter Heerdt.

Verbinding boer burger 
Ter Heerdt kuikens en hennen is al jarenlang sponsor van Blij met een Ei. „Een stichting die goed werkt verricht. Dat wilden wij ook in onze eigen omgeving. Door onze bedrijfsdeelname met BIG Challenge aan Alpe d’HuZes vorig jaar hebben we bijvoorbeeld een nieuwjaarsduik georganiseerd. Die hebben we dit jaar weer georganiseerd. De winnaar, de vinder van het gouden ei uit het koude water, kreeg een rondleiding door de broederij. Een leuke ochtend voor de hele familie”, zegt Chiel.

Tijdens de Oyense Landloop heeft Ter Heerdt gekookte eieren uitgedeeld en het ei als EInergiebron neergezet. De winnaar van elke categorie kreeg een running shirt met op de rug EInergiebron.

Mooie en gezellige acties die het ei positief neerzetten.

 

Tekst:Monique van Loon

 
 

Inloggen op de ledenportal