Boerderij: Scharrelprijs scheert langs €?6

29-06-2018

De NOP 2.0 richtprijs voor bruine scharreleieren van 62/63 gram blijft nog steeds een fractie boven de € 6 per 100 stuks.

In vergelijking met de voorgaande week is de afstand tot deze grens zelfs een fractie groter geworden. Met de zomervakantie voor de deur lijkt de markt redelijk in evenwicht.

De prijzen van de kooi-eieren doen weer een stapje terug na de opleving van een week eerder. Met de hoge temperaturen die voor de komende week worden voorspeld, zijn afnemers net even wat terughoudender en dat heeft zijn weerslag op de prijsvorming.

Vraag en aanbod op normaal niveau
In de eiermarkt liggen zowel vraag als aanbod voor de tijd van het jaar op een redelijk normaal niveau. De hoge temperaturen van de komende week zijn echter niet bevordelijk voor de consumptie en dus de kooplust in de markt. Dit laatste heeft tot gevolg dat alle partijen in de keten streven naar een relatief krappe voorraad, zodat er zo min mogelijk risico wordt genomen. Hierdoor zal er vanuit aanbodszijde iets meer druk komen, terwijl afnemers juist wat afwachtender zullen zijn.

Prognose: stabiele prijzen.

 
 

Inloggen op de ledenportal