NieuweOogst: Roze eieren voor wandelaars Vierdaagse

17-07-2018

De mmmEggies, kippenboerinnen die het Nederlandse ei promoten, delen gekookte. roze gekleurde eieren uit aan de wandelaars van de Internationale Vierdaagse Nijmegen. Die start vandaag 17 juli.

Een heerlijk gekookt ei als gezonde snack tussendoor, is voor de wandelaars een traktatie. Vol energie kunnen ze weer verder, motiveren de mmmEggies hun actie. Samen met de ZLTO-afdelingen Rijk van Nijmegen en Land van Cuijk Noord delen de mmmEggies de eieren uit.

Louncheplekken
Woensdag 18 juli staan de mmmEggies, samen met ZLTO Rijk van Nijmegen, bij de louncheplek op de boerderij van Familie van Casteren, Wilhelminalaan 60 in Wijchen van circa 9:30 to 13:30 uur.

Donderdag 19 juli zijn de eieren uitdelende boerinnen bij de louncheplek op de boerderij van Familie Poelen, Derde Baan 12 in Groesbeek, samen met ZLTO Rijk van Nijmegen.

Tijdens de laatste dag van de Vierdaagse, vrijdag 20 juli zijn de mmmEggies bij de loungeplek bij Boomkwekerij Ebben, Beerseweg 45 in Cuijk samen met ZLTO Land van Cuijk Noord.

Eerlijke verhalen
Stichting Blij met een Ei sponsort de eieren en Egga Food het koken en kleuren van de eieren. mmmEggies De mmmEggies staan voor eerlijke verhalen: elke dag een ei mag; bij veel consumenten is dat nog niet bekend.

Een ei bevat veel vitaminen en mineralen en is supergezond. Daarnaast is een ei goedkoop en lekker en de Nederlandse eiersector behoort tot de top van de wereld. ‘An egg a day keeps the doctor away’, zeggen de mmmEggies. Voor meer leuke weetjes, feiten en lekkere recepten zie facebook.com/mmmeggies of www.blijmeteenei.nl. 

 
 

Inloggen op de ledenportal