Pluimveeweb: Saldoberekening scharrel-plus in nieuwe KWIN

27-08-2018

Wageningen, maandag 27 augustus 2018

De saldoberekening voor scharrel-plus bij leghennen staat dit jaar voor het eerst in de nieuwe KWIN-Veehouderij 2018-2019, die Wageningen Livestock Research vorige week uitbracht.

Het handboek Kwantitatieve Informatie Veehouderij (KWIN-Veehouderij) bevat actuele statistische prijsinformatie van veeteeltbedrijveninformatie uit de sectoren melkvee, vleesvee, geiten, schapen, paarden, varkens, pluimvee, nertsen en konijnen. Daarnaast worden recente normen voor het maken van (saldo)berekeningen, bedrijfsevaluaties en begrotingen uitvoerig beschreven.

„We hebben afgelopen jaar rekentools ontwikkeld voor rundvee, varkens, pluimvee en melkgeiten. Met deze tools is het mogelijk om saldoberekeningen en kostprijsberekeningen te maken voor elk willekeurig bedrijf”, zegt onderzoeker Izak Vermeij van Wageningen Livestock Research. Hij is één van de samenstellers van de KWIN.

Saldoberekening scharrel-plus

Nieuw zijn dit jaar de saldoberekening voor scharrel-plus bij leghennen en de beschrijving en investeringen van varkensstallen. Ook zijn bedragen voor productierechten opgenomen. Het handboek Kwantitatieve Informatie Veehouderij is een jaarlijkse uitgave van Wageningen Livestock Research. De vorige KWIN-Veehouderij kwam in 2017 uit.

KWIN bestellen

Een abonnement op de digitale KWIN kost 66 euro per jaar. Eén module kost 33 euro; 2 modules 62 euro en 3 modules 85 euro en 4 modules 108 euro per jaar (alle prijzen zijn excl. BTW). Geïnteresseerden kunnen het Handboek Kwantitatieve Informatie Veehouderij 2018-2019 via dit formulier als hardcopy bestellen voor 74 euro (excl. BTW) . Veehouders kunnen het handboek met 15 euro korting aanschaffen.

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal